Vallende veertjes

Ama en Oya gaan op zoek naar hun verloren zusjes.
Waar moeten ze beginnen?
Begint je verhaal bij de geboorte?
Een fantasierijk en filosofisch avontuur.

• •

Een boek over vriendschap en hoe je tot leven bent gekomen. Kleurrijk en interessant, het gaat echt ergens over.
Mauro, 10 jaar

Monique (woordenvanger) en Brigida (beeldverteller) maken samen verhalen rond pril leven. Vallende veertjes is hun eerste prentenboek
(32 pagina's, € 15,00).

Te bestellen via: info@huisvolherinnering.nl

 

Reacties & recensies

Een prachtig prentenboek over twee verloren zusjes van kunstenaars Brigida en Monique. Het is een fantasierijk, sprookjesachtig en licht verhaal. Gezien het onderwerp vind ik dat ontzettend knap gedaan. Aanrader!
Suzan Hilhorst (auteur van Sara en Liv)

Het einde vind ik het mooist. Ama en Oya zijn verdrietig om hun zusjes, maar ze zijn ook blij met hen. Door hun zusjes zijn ze nu ook wie ze zijn.
Nils, 8 jaar

Een boek over vriendschap en hoe je tot leven bent gekomen. Kleurrijk en interessant, het gaat echt ergens over.
Mauro, 10 jaar

Vallende veertjes gaat over het mysterie van de geboorte en de dood. Over missen en liefhebben. Over begrijpen wat niemand echt begrijpt. Het is prachtig vormgegeven met mooie, zachte aquareltekeningen waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt. Het is soms heel expliciet maar het laat ook veel aan de verbeelding van de lezer over. Het is informatief maar vooral troostend. Het is zeer toegankelijk voor kinderen en ook goed leesbaar voor volwassenen.
Ruth van den IJssel, eigenaar ima afscheidszorg

Diep onder de indruk. Wat een mooi prentenboek met daarin een magische ontmoeting, waarin ook de kracht van kinderen en lotgenoten zichtbaar is. Ieder kindje dat niet op aarde leeft, verdient zijn of haar plek. Mooi voor kinderen die een zusje of broertje moeten missen. Zij krijgen zo de steun dat er voor eeuwig een verbinding is. Het is bijna alsof ze hen altijd even kunnen uitnodigen om te spelen, zonder dat ze elkaar fysiek kunnen zien. Ook een mooi boek voor ouders.
Lindy Prins, Veer-Krachtige Ouders en Vroeg BegiN

Een prachtig prentenboek voor jong en oud. Ama en Oya gaan samen op zoek naar hun eigen oorsprong en die van hun verloren zusjes. Het is een fantasieverhaal over jong verlies, al voordat je zelf geboren werd. Ontroerend weergegeven in zorgvuldige, verhalende woorden van Monique Hurkmans en daarbij de sprekende beelden van Brigida Almeida.
Tinie Kemink, stichting Broederziel en Siblinggrief

Een pareltje van een boek over vriendschap, verlies en leven.
Corine Jansen, Luisteronderzoeker

Als je zoals ik een alleengeboren tweeling bent, dan voel je precies wat Monique en Brigida in woord en beeld brengen. Een betekenisvol boek met prachtige illustraties, het raakt!
Marjon

Een diep en toch licht boek. Je blijft erin kijken en Monique is erin geslaagd eenvoudige woorden te vinden met een rijke zeggingskracht. Er staat meer dan er staat. Ik wens dat er heel veel mensen gaan genieten van dit boek en er herkenning en troost in vinden.
Tanja

Uitnodigende titel die de nieuwsgierigheid stimuleert. Mooie beelden (in woorden en tekeningen) die het verhaal illustreren en ondersteunen. Opvallend is het positieve enthousiasme en de samenwerking tussen Ama en Oya.
Marjo

Wat een inspirerend boek. Luchtig en met diepgang over het leven. Monique heeft spitsvondige woorden opgedoken en de geestige tekeningen van Brigida laten het verhaal weer landen.
Jacqueline

Mooie combinatie van teksten die laten nadenken, mijmeren en reflecteren. Met daarbij prachtige levendige afbeeldingen.
Marijke

Ontroerend verhaal voor alle leeftijden. Je voelt de synergie tussen de tekst en de tekeningen. Heel mooi!
Frieda

Prachtige beelden en een verrassend, warm verhaal.
Ingrid